Evenimente 2015

Laureații Festivalului național al artiștilor amatori din M.A.I.,  ediția a VI-a, 2015

Graficul competițiilor interne organizate în anul 2015

Regulamente sportive M.A.I. 2015

Lansare carte

Tudorel Butoi lanseaza joi, 26 noiembrie 2015, începând cu ora 13.00, cele două volume ale lucrării "Moara fără noroc - confesiunile unui politist-psiholog criminalist" editie revizuită si adăugită - Editura RA. 


Evenimentul se va desfăsura la sediul Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne din strada Mihai Vodă nr 17, sector 5, Bucuresti.


Tudorel Butoi - Severin este doctor în psihologie judiciară, licentiat în psihologie si drept, are o experientă de peste 35 de ani în domeniul criminalisticii si al anchetei penale (îndeosebi ca psiholog criminalist), fiind prim expert în detectia comportamentelor simulate (tehnica poligraf).

În prezent, autorul celor două volume care vor fi lansate mâine la Centrul Cultural al MAI este profesor universitar la Facultatea de Stiinte Juridice, Politice si Administrative a Universitatii "Spiru Haret" Bucuresti. De asemenea, Tudorel Butoi - Severin este presedinte al Comisiei de psihologie pentru aparăre, ordine publică si sigurantă natională din cadrul Colegiului Psihologilor din România.A publicat numeroase tratate, manuale, monografii, studii si cercetări de specialitate în domeniul psihologiei si stiintelor comportamentale, dar si al stiințelor juridice, criminalisticii etc. Dintre acestea amintim : "Psihologie Judiciară - tratat universitar", "Compendiu de victimologie si psihologie victimală" , "Minti criminale – disfunctionalităti psiho-comportamentale în sfera infractiunilor de omor", "Criminali în serie, psihologia crimei", "Interogatoriul - psihologia confruntării în ancheta judiciară" etc. De asemenea, Tudorel Butoi a scris si cărti de memorialistică polițistă precum "Vânătoare de hoti" si "Moara fără noroc - confesiunile unui politist - psiholog criminalist", aflată acum la editia a II-a.

Atelierele Police Writer

Doi scriitori cunoscuti – Nicolae Rotaru si Petre Crăciun – s-au alăturat demersului Editurii M.A.I. de a încuraja scrierea de literatură politistă în rândul studentilor de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si al celor de la Academia Natională de Informatii "Mihai Viteazul".

Asa au luat nastere, anul trecut, Atelierele Police Writer în cadrul cărora cei doi membri ai Uniunii Scriitorilor au împărtăsit din propria experientă, i-au învătat pe elevi si studenti cum să construiască intriga unei scrieri politiste si nu numai.

Proiectul se materializează, anual, într-o antologie de schite politiste, apărută sub egida Editurii M.A.I., tinerii scriitori prezentându-si realizările, cu mândrie si emotie, în cadrul unor lansări de carte.

Astfel, în deschiderea Salonului de carte juridică, polițistă și civică – ediția a XIX-a, 2015 – desfășurată la Centrul Cultural al M.A.I., a avut loc lansarea antologiei de schițe polițiste „Atelierele Police Writer”, ai căror autori sunt studenții și elevii coordonați de cei doi scriitori în cursul anului 2014.Proiectul continuă si anul acesta, având în plus si elevi de la scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascăr" Câmpina.

Roman politist

Proza politistă românească s-a îmbogătit în acest an cu un nou volum intitulat "Tortul-surpriză" al Marianei Cenea, câstigătoare a concursului de romane politiste organizat de Editura M.A.I.

Autoarea este politist de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Timisoara si este la cel de-al saselea roman publicat, cinci dintre acestea reflectând specificul muncii pe care o desfășoară zi cu zi.

Concursul de romane politiste a fost initiat de Editura M.A.I. în anul 2013, se desfăsoară anual si se adresează angajatilor ministerului. Prin această initiativă s-a avut în vedere revigorarea unui gen literar altădată foarte popular în România si, implicit, o mai mare apropiere a profesionistilor din minister – care pot deveni eroii unor cărti politiste de valoare – fată de societatea civilă.

Salonul de carte juridică, civică și polițistă al MAI

Miercuri, 11 noiembrie 2015, la ora 13.30, are loc deschiderea celei de-a XIX-a ediții a Salonului de carte juridică, civică și polițistă, care se desfășoară în perioada 11-14 noiembrie a.c. Manifestarea este organizată de Editura Ministerului Afacerilor Interne din cadrul Centrului Cultural al M.A.I. și reunește 21 de trusturi și case editoriale de prestigiu, incluzând editurile din sistemul de siguranță națională, care vor organiza lansări și prezentări de carte din producția editorială proprie. În cadrul festivității de deschidere a Salonului vor fi decernate premiile pentru cele mai valoroase cărți profesionale apărute sub egida Editurii M.A.I. în anul 2014, precum și premiile pentru creațiile participante la Concursul de romane polițiste, ediția a III-a și la Atelierele de creație Police Writer, la care au participat studenți ai Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", ai Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina. Președintele celei de-a XIX-a ediții a Salonului de carte juridică, civică și polițistă este doamna chestor de poliție Irina Alexe, care va participa la manifestările prilejuite de acest eveniment.

Publicul poate vizita Salonul de miercuri până vineri (11-13 noiembrie), între orele 10:00 – 18:00, iar sâmbătă (14 noiembrie), între orele 10:00 – 14:00, la Centrul Cultural al M.A.I. din str. Mihai Vodă nr. 17, sector 5, București.

Intrarea este liberă.

Atașăm programul Salonului.

Cupei Regelui la Oină

Echipa de oina a Poliției de Frontieră Constanța (Frontiera Tomis Constanța) și a Jandarmeriei București (Straja București) se vor întrece sâmbătă, 9 mai 2015, în finala Cupei Regelui, eveniment organizat de Federația Română de Oină.

 
Straja București luptă pentru menținerea titlului de campioană câștigat la ediția din 2014 a Cupei Regelui la Oină.

Facebook
Navigare
· Articole
· Albume foto
· Videoclipuri
· Biblioteca virtuala
· Arhiva
· Contactati-ne
Noutati

Album foto

Like Facebook

Ministerul Afacerior Interne

C.N.P.

Acte normative - politie

Centrul Multimedia

***

Biblioteca Nationala a Romaniei

Traditii si obiceiuri

statistici
facebook
Pagină generată în 0.03 secunde